Vádat emeltek egy kecskeméti férfi ellen, aki egy nyugdíjastól rabolta el gurulós bevásárlókocsiját

2022. február 16. – 22:18

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly novemberben rabolta el egy ismerőse gurulós bevásárlókocsiját egy férfi Kecskeméten, most minősített rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség, jelent meg az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a férfi a kecskeméti Rákóczi úton találkozott össze 84 éves ismerősével, aki a bevásárlókocsijával éppen a vasútállomásra tartott. A férfi felajánlotta, hogy segít neki és együtt sétáltak tovább, majd egy közeli parkon áthaladva a férfi hirtelen ráütött a nő jobb kezére, amivel a kocsit húzta, mire a sértett elengedte a bevásárlókocsi fogóját. A férfi megragadta és elszaladt a kocsival, amiben 8200 forint készpénz, személyes okmányok, több szemüveg, orvosi iratok, ruhanemű, lakáskulcs, naptár és péksütemény volt.

A rendőrség másfél óra alatt elfogták a férfit, az esetet pedig a térfigyelő kamera is rögzítette:

Az ügyészség bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A többszörösen büntetett előéletű vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!