RTL.hu: Védett farkasok kilövése miatt nyomoznak a Bükkben

2022. február 15. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Védett szürke farkasok kilövése miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda, de évek óta egyetlen elkövetőt sem fogtak el, az eljárás összefügghet azzal, hogy egy helyi vadász és vállalkozó mázsaszámra szóratott ki dögöket a Bükk Heves megyei részén, Mónosbél környékén, írja az RTL.hu.

A hírportál azt írja, hogy a vállalkozó állítása szerint csak etetni akarta a farkasokat, de több forrás szerint inkább csaléteknek szánta a tetemeket, a cikk szerint olyan pletykákat is hallani, hogy bárki számára leszervezhető egy farkasvadászat. „Információink szerint az üzletember az államtól bérelt, illetve saját tulajdonú erdőterületein is szinte mindennap vadászik” – olvasható a cikkben.

Az állattetemek illegális kihelyezése és a farkasok kilövése között vélhető összefüggés alapján a hírportál az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordult, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy orvvadászat bűntett gyanúja miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda büntetőeljárást folytat ismeretlen tettes ellen, melyben vizsgálják 2018-as kilőtt farkasok ügyét is.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a hírportál kérdésére azt válaszolta, hogy jelenleg a Bükkben, a Mátrában és a Tarna vidéken egy-egy farkascsalád él, egyedszámuk az aktuális szaporulattól, természetes elhullástól, valamint a vándorlástól is függ. Arra viszont nem adtak választ, hogy hány, orvvadászatból elpusztult farkasról tud a nemzeti park igazgatósága.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!