A magyarok nem nagyon hisznek a Valentin-napban, világszinten az emberek harmada készül ma szeretkezésre

2022. február 14. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarok közel kétharmada csak üzleti fogásnak tartja a Valentin-napot, ennek ellenére hazánkban az emberek 44 százaléka készül megünnepelni azt – derül ki az Ipsos új nemzetközi kutatásából.

Magyarország ezzel egyébként a vizsgált 28 ország közül az angolszász országokból eredő szerelemünnep megtartásával kapcsolatban leginkább szkeptikus országok közé tartozik. De a japánok (43 százalék), az oroszok (43 százalék), a szaúdiak (41 százalék), a németek (34 százalék), a dél-koreaiak (33 százalék) és a hollandok (32 százalék) még nálunk is kisebb hajlandóságot mutatnak a Valentin-napozásra.

A listát nem meglepő módon az Amerikai Egyesült Államok vezeti, ahol a lakosság 75 százaléka készül arra, hogy megünnepli a Valentin-napot, de Dél-Afrikában (75 százalék) és Peruban (69 százalék) is így tesz az emberek nagy többsége.

Forrás: Ipsos
Forrás: Ipsos

Az Ipsos által vizsgált 28 országra összességében elmondható, hogy a házas, jegyben járó, élettársi vagy egyéb romantikus kapcsolatban élő felnőttek több mint fele meg akarja idén ünnepelni a Valentin-napot.

Az ünneplést tervezők 41 százaléka készül otthoni romantikus vacsorára, 35 százalék romantikus este (étterem, mozi, színház, koncert stb.) eltöltésére, és 33 százalékuk szeretkezésre.

A legnépszerűbb ajándék ilyenkor a csokoládé (34%), a virág (28%) és a parfüm (20%). A magyarok leginkább egy kis édességgel, esetleg romantikus vacsorával lepik meg párjukat az Ipsos szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!