Kovács Zoltán szerint Orbán egyáltalán nem célzott Magyarország uniós kilépésére

2022. február 13. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár szerint Orbán Viktor nem célzott évértékelő beszédében Magyarország kilépésére az Európai Unióból, ahogy azt a dpa német hírügynökség híradásának címében állította – írja az MTI.

Az államtitkár szerint a miniszterelnök kitért a Magyarország és az Európai Unió kapcsolatában lévő kihívásokra, de nem mondta azt, amit a dpa német hírügynökség címe állít, hozzátéve, hogy a legjobb bizonyíték erre magának a miniszterelnöknek a beszéde, amelyből több helyen idézett is.

A legfontosabb az, hogy együtt akarunk-e maradni. Különösen itt, Európában, mert az Európai Uniónak csak akkor van jövője, ha az egyre növekvő kulturális elidegenedés ellenére is együtt tudunk maradni. A magunk részéről mi egyben akarjuk tartani az Európai Uniót. Ezért többször is tettünk tolerancia-ajánlatot Brüsszelnek és Berlinnek is

– idézte Kovács Zoltán a miniszterelnököt.

Az államtitkár szerint Orbán Viktor annyit mondott: Budapest nem várja Brüsszeltől, hogy átvegye a magyar migránspolitikát, a magyar családpolitikát vagy a magyar kül- és nemzetpolitikát, „de ők sem követelhetik tőlünk azt, hogy átvegyük az övéket”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!