28 emberrel az ablaktalan raktérben borult fel egy embercsempész furgonja

2022. február 11. – 12:18

Másolás

Vágólapra másolva

Árokba hajtott és felborult egy Kiskunlacházáról Bugyi irányába tartó kisteherautó még szerdán, a furgont egy szerb sofőr vezette, és huszonnyolc szír állampolgárt szállított – írja honlapján az ügyészség. A közlemény szerint a szír állampolgárok illegálisan léptek be Magyarországra, és Ausztrián keresztül szerettek volna Nyugat-Európába utazni.

A szerb sofőr végig bizonytalanul vezetett, sokszor intenzíven fékezett, és az egyik manővernél letért az útról, belehajtott az árokba, a kisteherautó pedig az oldalára borulva állt meg a szántóföldön.

A sofőr végig bizonytalanul vezette a furgont, majd felborult vele Fotó: Ráckevei Rendőrkapitányság
A sofőr végig bizonytalanul vezette a furgont, majd felborult vele Fotó: Ráckevei Rendőrkapitányság

„A járműben utazó szírek közül egy személy súlyos, további tizenkettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset után a szerb sofőr nem hívott segítséget, hanem elmenekült a helyszínről” – olvasható az ügyészségi közleményben. A kisteherautó utasai is menekülni kezdtek, de szigetszentmiklósi és ráckevei rendőrök elfogták őket.

A szerb férfit minősített embercsempészés bűntette, tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!