Vádat emeltek a kaposvári remete néven ismertté vált állatkínzó és társa ellen

2022. február 9. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét vádat emelt az ügyészség a kaposvári remete néven elhíresült állatkínzó és társa ellen – olvasható a Somogy Megyei Főügyészég sajtóközleményében.

A férfi azt követően vált országosan ismertté, hogy több állattal, köztük saját kutyájával és egy állatmenhelyen lévő kecskével is brutálisan végzett. A férfi saját kutyáját azután szúrta le egy dárdával, hogy az állat az asztalról evett, míg a kecskét a menhely tulajdonosával való konfliktusa miatt ölte meg. Ekkor ráadásul levágta az állat fejét, amelyet magával vitt a helyszínről.

A férfinak korábban is voltak hasonló bűntettei. A vádirat szerint 2018 decemberében Makón fokossal úgy megütött egy kisebb termetű kutyát a fején, hogy annak vérző sérülést okozott. Ezt a kutyát azért bántalmazta, mert nem sokkal korábban egy nagyobb kutya elragadta, és úgy gondolta, hogy az ilyen állatnak el kell pusztulnia.

Az ügyészség a most benyújtott vádiratban nemcsak állatkínzásokkal, hanem más bűncselekményekkel is vádolja a férfit. A vádirat szerint a volt élettársától ellopta annak iratait és 850 ezer forintját, de a vádak között szerepel börtönben elkövetett erőszak is.

A férfi 2020 novemberében került börtönbe, ahol az ott megismert társával, magukat vezetőknek titulálva szedték el cellatársaik pénzét, míg nem egyikük nem tudott tovább fizetni. Ekkor rátámadtak, és az illetőt egy pengével mindkét karján megsebesítették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!