Próbavásárlás során bukott le egy illegális állatgyógyszerekkel kereskedő árus

2022. február 9. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei által tartott próbavásárláson bukott le egy állati gyógyszerekkel kereskedő árus január végén, aki 185 ezer forintért hirdette készítményeit az interneten – olvasható a Nébih sajtóközleményében.

Egy online hirdetésre jelentkeztek az ellenőrök, akik próbavásárlás során és az azt követő ellenőrzésen több, magyarországi forgalmi engedéllyel nem rendelkező, jogsértő gyógyszert találtak.

A férfi nem rendelkezett az árusításhoz szükséges végzettséggel, valamint a termékek eredetét sem tudta igazolni. A hatóság a közleményében megjegyzi: Magyarországon a vényköteles állatgyógyászati készítményeket csak megfelelő végzettséggel, naprakész nyilvántartások mellett, üzletben lehet csak árusítani, amelynek az árus nem tett eleget, ráadásul a termékek jelölése sem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

Az ellenőrök mind az általuk vásárolt, mind pedig az ellenőrzés során talált termékeket hatósági zár alá vették, amelyeknek elrendelték a felhasználási tilalmukat, és megkezdték a forgalomból való kivonásukat is.

A Nébih videót is készített az akcióból, amelyen bemutatják a lefoglalt árukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!