Jakupcsek szerint a metoo, lehet, többet ártott, mint használt

2022. február 5. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Jakupcsek Gabriella televíziós műsorvezető volt a Péntek Esti Partizán vendége. A közel másfél órás műsorban szóba került a metoo mozgalom, amivel kapcsolatban azt gondolja, hogy a férfiakat kiheréli.

Most, perpillanat, lehet, többet ártott, mint használt. Az nem baj, hogy kiborulnak dolgok, de nem kezeljük őket a helyén. Egyelőre a pálcatörés van, és azért az ember ilyen is meg olyan is. Lehetetlenné tesz sok mindent a kommunikációban. Ez a szabályrendszer, amelyben mi megpróbálunk most píszík lenni, erről is kéne beszélgetni. Ez megöli az összes humort, vonzalmat, az élcelődést, erről többet kéne beszélni.

Az adásban többek között érintik egy korábbi, Kerényi Miklós Gáborral készült interjúját, akire akkor túlélőként hivatkozott a műsorában.

Képzeld el, hogy valaki bejön egy műsorba, és elkezdi ezt mondani, mondani, mondani, hogy ő ezt hogy bánta meg. Ő tulajdonképpen a ruháját szaggatta ebben a műsorban szó szerint. Ezt továbbra is feszegetem, hogy erről az egész metooról kell beszélni és annak összes áldozatáról kell beszélni. Ő ezt az utat választotta, hogy ezerszer kér bocsánatot.

Jakupcsek szerint teret kell annak adni, hogy valaki bocsánatot kérjen, és így dolgozza fel azt, amit tett. Az említett interjúban szerinte Kerényi belátta, hogy tévedett. Kiemelte, hogy sokszor azért vannak egyoldalúan feldolgozva ezek a történetek, mert csak az egyik oldal van jelen, ami azért van, mert nem mindenki képes arra, hogy nyilvánosan konfrontálódjon. Amikor Gulyás Márton megkérdezi, hogy a magyar média érdemben mindent megtett-e, hogy az áldozatok megszólaljanak, azt mondja, hogy:

Azt nem tudom, de remélem, hogy megszólalhatnak. Abban bízom, hogy megszólalhatnak, és mindenkit bátorítanék is, hogy megszólaljon.

Ezután áttérnek egy Demcsák Zsuzsával készített interjúra, amit akkor készített vele Jakupcsek Gabriella, amikor kilépett egy bántalmazó kapcsolatból. A műsorvezető egy kétségbeesett segítségnyújtásnak szánta a beszélgetést, de úgy érzi nem értették meg egymást. A szóban forgó interjúban arról beszél, hogy nem tudott kilépni egy bántalmazó kapcsolatból, Jakupcsek pedig azt kérte rajta számon, hogy miért nem lépett ki.

Mi nem tudjuk hogy ebben a kapcsolatban mi történt. Valójában most se tudjuk, szerintem.

Nincsenek kétségei arról, hogy Demcsákot bántalmazták. Az interjú során abból indult ki, hogy egy ilyen helyzetben ő kilépne a kapcsolatból, és vinné a gyerekeit is, és arra volt kíváncsi, hogy valaki miért nem így cselekszik. Nem szereti az ilyen beszélgetéseket, mert neki fáj, ha mást ilyen helyzetben lát. Ilyenkor vagy próbálja lazítani, vagy hagyja, hogy szépen fogalmazzon róla, de Demcsák nem volt abban az állapotban. Amikor azt kérdezte Gulyás, hogy etikus volt-e így képernyőre engedni, azt mondta Jakupcsek:

Ebből nagyon nagy vitám volt. Azt az álláspontot képviseltem, hogy nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!