Kárpátalján találták meg a helikoptert, amely hétfőn megsértette a magyar légteret

2022. február 2. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn egy Ukrajna felől érkezett ismeretlen légi jármű sértette meg a magyar légteret – ezt a honvédelmi tárca közölte akkor a kormánylap Magyar Nemzettel. A határsértő gép a HM tájékoztatása szerint nem létesített rádió-összeköttetést a magyar légi irányítással, valamint repülési tervvel sem rendelkezett, viszont mire a magyar vadászgépek odaértek Kecskemétről, a gép elhagyta az országot.

Az ismeretlen gépről kiderült, hogy egy helikopter, amit a Kárpáti Igaz Szó értesülései szerint a kárpátaljai Alsóhidegpatak (Nizsnij Sztudenij) nevű település közelében fekvő hegyi tisztáson találtak meg az ukrán határőrök. A gép utasterében a munkácsi határőrség szóvivője szerint több mint 500 doboz adó- és zárjegy nélküli cigaretta volt. A szakértők szerint embercsempészetre is használhatták, mivel a helikopter a két pilótán kívül még hat személy szállítására is alkalmas.

Az ukrán hatóságok a nemzetközi repülési szabályok megsértése miatt nyomoznak, és eddig három személyt, két munkácsi és egy huszti férfit gyanúsítanak. A megyei rendőrség információi szerint a helikoptert tavaly novemberben az egyik észak-ukrajnai megyében vásárolták, majd a vásárlást követően teherszállításra alakították át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!