Ismeretlen tettes ellen zajlik nyomozás a zalai rendőri túlkapás ügyében

2022. február 2. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság előbb belső vizsgálatot indított, majd büntető feljelentést tett abban az ügyben, amelyben a Blikk korábbi információi szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon két nyomozó egy földön fekvő, megbilincselt hajléktalan férfit brutális módon bántalmazott.

A lap azt írta az esetről, hogy a védekezésre képtelen ember fejére felmosóvödröt húztak, majd a vödör alá még gázspray-vel is befújtak. Az akciót állítólag többen is végignézték és telefonjukkal rögzítették is.

Kerestük az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, valóban indult-e belső vizsgálat és ha igen, milyen eredménnyel zárult.

„A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a tudomásra jutást követően haladéktalanul megindította a belső vizsgálatot 2021. december 06.-án, majd intézkedtünk büntetőfeljelentés megtételéről, így az ügyben a továbbiakban hatáskörrel nem rendelkezünk, bővebb tájékoztatást adni nem tudunk” – válaszolta a rendőrség.

Kerestük az ügyben az illetékes Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészséget is, de innen visszairányítottak minket a rendőrséghez. A zalai rendőrség végül azt válaszolta, hogy

jelenleg ismeretlen tettes ellen van folyamatban büntetőeljárás, ennek következtében felfüggesztésekre ezidáig még nem került sor.

Frissítés 2022.02.02. 15:12-kor:

Tévesen írtuk korábban azt, hogy a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészséget kerestük, helyettük ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészégnek küldtünk levelet, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy „a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség által 2021. december 8-án hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt elrendelt nyomozásban gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg további tájékoztatás az üggyel kapcsolatban nem adható”. A személyügyi kérdésekkel kapcsolatban visszairányítottak bennünket az illetékes rendőrkapitánysághoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!