Már harminc emeletes vonatot vett át a MÁV-Start

2022. február 1. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb emeletes KISS motorvonatok álltak forgalomba február elsején, azaz kedden, írta a MÁV. Az új szerelvények a Budapest–Újszász–Szolnok (120a) és a Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vonalakon közlekednek majd. A vasúttársaság összesen már harminc emeletes vonatot vett át a negyvendarabos flottából.

FRISSÍTÉS 11:55-kor: Megkeresésünkre a vasúttársaság úgy pontosította cikkünk korábbi címét, hogy a MÁV-Start eddig harminc KISS-szerelvényt vett át, de jelenleg naponta 24 emeletes vonattal szolgálják ki a menetrend szerinti forgalmat. „Egy flottán belül például az időszakos, tervezett karbantartások elvégzése, a rendkívüli helyzetek kezelése miatt is tartalék járművekre van szükség. (…) A KISS szerelvényekből a legutóbbi átvételhez képest kettővel több közlekedik folyamatosan. A napi forgalomba álló szerelvények száma az új járművek beérkezésétől függ” – írták válaszukban.

Emeletes vonat a Nyugatiban – Fotó: MÁV
Emeletes vonat a Nyugatiban – Fotó: MÁV

Munkanapokon a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Cegléd–Szolnok, a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Esztergom, valamint a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon utazhatunk emeletes motorvonatokkal. Hétvégente pedig Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza között közlekedő járatok is lehetnek ilyen szerelvények.

Február elsejétől az eddigieken felül

a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon már

  • a Nyugati pályaudvarról 7:03-kor, 11:03-kor és 14:33-kor,
  • a Ceglédről 5:18-kor, 8:48-kor és 12:48-kor induló,

a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon

  • a Keleti pályaudvarról 6:15-kor, 11:15-kor és 16:15-kor,
  • a Szolnokról 3:58-kor, 9:01-kor és 14:01-kor

induló járatokon is utazhatnak az emeletes motorvonattal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!