Tíz év börtönt kapott a két kiló kokainnal balesetező férfi

2022. január 31. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

Első fokon tíz év fegyházra, és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki 2020 májusában két kilogramm kokainnal a táskájában balesetezett motorjával – olvasható a Pécsi törvényszék honlapján.

2020. május 23-án T. Norbert amfetamint és kokaint is fogyasztott, mielőtt Siófokról Pécsre indult motorkerékpárjával. A férfi később Pécs külterületén, a 66-os főúton nem tartotta a követési távolságot, és nekiment az előtte lévő kocsinak. A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították.

A kórházban viszont a személyzet megtalálta a személyes holmija között a 80 millió forintot érő, 2 kilogrammot nyomó kokainos zacskóit. A hatóságok még ugyanezen a napon a vádlott otthonában is házkutatást tartottak, ahol a konyhaszekrényből még 98 gramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

A bíróság a vádlott egy korábbi ítélettel kiszabott szabadságvesztésből történő feltételes szabadságra bocsátását megszüntette, továbbá a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta.

Az ítélet még nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést nyújtottak be felmentésért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!