Káromkodva jelent meg a gyászmisén, majd rátámadt a plébánosra és a káplánra

2022. január 31. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 50 éves férfi pár héttel ezelőtt, egy XII. kerületi templomnál trágár bekiabálásokkal zavart meg egy gyászmisét, majd az őt távozásra felszólító plébánosra és káplánra támadt, írja sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. január 7-én, délután, ittasan egy XII. kerületi templomhoz ment, ahol körülbelül kétszáz fő részvételével gyászmise zajlott. A férfi a bejáratnál állva, trágár kifejezéseket kiabált be a templomba, ezért a plébános és a káplán a szertartást megszakították, majd odamentek a vádlotthoz és megkérték, hogy hagyja abba a trágár viselkedést és távozzon. A férfi közölte, hogy őt onnan senki nem küldheti el, miközben szidalmazta őket,

majd ütő, illetve rúgó mozdulatokat tett a plébános irányába,

amelyek a plébánost nem találták el, de a ruházatán a stólát és a szemüveg madzagot elszakította. Ekkor a káplán a vádlott és a plébános közé állt, akit a támadó a mellkasán megütött. A férfit a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Másnap, 2022. január 8-án, 18 órakor a vádlott ismét megjelent a templomnál, ahol az egyházat, papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált. A templomba ekkor érkezett misére a káplán is, akit a vádlott felismert, és

az előző napon történtek miatt veréssel fenyegette meg.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az 50 éves, büntetett férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!