Emailen kapott véres kés és fenyegetés miatt feljelentést tett Jézsó Gábor ellenzéki képviselőjelölt

2022. január 31. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Megkésellek” – állt abban az emailben, amit néhány napja kapott egy ismeretlen feladótól Jézsó Gábor, a borsodi 6-os, szerencsi-tiszaújvárosi körzet ellenzéki képviselőjelöltje, a szöveg mellé pedig egy véres kést ábrázoló képet is mellékeltek – erről maga Jézsó beszélt a vasárnap, Facebookon közzétett videójában.

A katolikus teológus abban a körzetben indul, ahol jelenleg a fideszes Koncz Zsófia az országgyűlési képviselő. Jézsóra azután esett a választás, hogy Bíró László jobbikos képviselő augusztusban bejelentette: nem indul. Bíró 2020-ban még az ellenzék közös jelöltje volt az időközi választáson Koncz Ferenc halála után. A kampány során azonban előkerültek korábbi antiszemita megnyilvánulásai, és egy korrupciógyanús ügye is, és a fideszes Koncz Zsófia ellen nem tudott nyerni.

Jézsó a videóban azt mondja, hogy ő egy szebb Magyarországot szeretne, ahol „hiszünk abban, hogy a szeretet és a béke, a békés megoldások azok mindig megoldásra vezetnek. Nem félek, továbbmegyek az úton, és kérem önöket, önök se féljenek, mert ha félünk, akkor a fenyegetők győznek” – mondta Jézsó, aki hozzátette, ha nem szúrják le, és ha győz, azokat is szeretné képviselni, akik ma fenyegetik. Ezután a tiszaújvárosi rendőrségre ment feljelentést tenni. Kerestünk a rendőrséget, hogy megtudjuk, hol tart az ügy, indult-e eljárás, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!