A rendőrség vizsgálja, hogy két zalai nyomozójuk bántalmazott-e egy hajléktalan férfit decemberben

2022. január 29. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Belső vizsgálatot rendelt el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság amiatt az eset miatt, amelyről a Blikk számolt be először. Erről, a konkrét eset említése nélkül, egy szűkszavú nyilatkozatot tettek közzé a Police.hu-n szombaton este.

A Blikk szerint két nyomozó brutálisan bántalmazott egy hajléktalan embert a zalaegerszegi rendőrkapitányságon decemberben. Vödröt húztak a földön fekvő, megbilincselt férfi fejére, és a vödör alá még egy gázsprével is befújtak. A lap úgy tudja, hogy a két érintett rendőr munkaviszonyát nem függesztették fel.

Kérdéseinkkel megkerestük a Zala Megyei RFK sajtóosztályát, tőlük az a válasz érkezett, hogy az üggyel kapcsolatos iratokat megküldték a hatáskörrel rendelkező ügyészségnek.

A mostani közleményben annyi plusz információ olvasható, hogy

„a sajtóban 2022. január 29-én megjelent zalaegerszegi lehetséges rendőri túlkapással kapcsolatban kijelentjük, hogy a rendőrség elítél minden visszaélést, és kinyilvánítja, hogy következetesen eljár minden esetben”.

A Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

Frissítés: Cikkünk első változatában azt írtuk, hogy a Blikk cikke miatt indult a rendőrségi vizsgálat. Cikkünk megjelenése után azonban a Zala megyei rendőrfőkapitányság szóvivője a Telexnek jelezte, hogy a vizsgálat nem a cikk miatt indult, hanem „amint tudomásukra jutott az ügy”. Kérdeztük, hogy ez hogyan és mikor történt pontosan, de ezt nem árulták el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!