Ittasan menekült a rendőrök elől, egy 9 éves kislánnyal a hátsó ülésen

2022. január 29. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Vádemelési javaslattal zárták le az érdi rendőrök azt a nyomozást, amelyben ittas vezetések, közúti veszélyeztetés és kiskorú veszélyeztetése a gyanúsítás egy 33 éves román férfivel szemben, közölte a Police.hu.

A román férfit először 2019. július 7-én igazoltatták Érden, amikor kiderült, hogy nincs vezetői engedélye, ráadásul ittasan ült a volán mögé. Négy nappal később ugyanazok a járőrök megint meglátták a férfit az úton, ezért utána fordultak, majd megkülönböztető fény-, és hangjelzéssel próbálták megállítani, azonban a sofőr menekülőre fogta. Mint írják,

„kövér gázzal az út közepén, beközölve a záróvonalat, a többi autóst leszorítva száguldozott. Nem érdekelte a piros lámpa, a záróvonal, a gyalogos-átkelőhely, lassítás nélkül tolta kilométereken keresztül. A Béke téren lesodródott az útról, nekiment az útpadkának és a bokrok között megrekedt.”

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Mire a rendőrautó lefékezett, a férfi kipattant a járműből, hasra feküdt és kezét tarkójára tette. Míg az egyik járőr megbilincselte, társa az utasoknak segített, K. Sándoron kívül ugyanis egy 9 éves kislány, valamint egy 45 éves férfi is ült a kocsiban. A kislány ijedten és sírva fájlalta a fejét, hozzá mentőt hívtak, a férfi nem sérült meg.

K. Sándor kihallgatásán nem tagadott, vallomása szerint az első intézkedéskor egy névnapi összejövetelről kellett egy barátjához sietnie, de nem zavarta, hogy néhány sör legurítása után indult. A második alkalommal is sörözött, és éppen keresztlánya édesanyjához tartott utasaival, amikor a szembejövő rendőrautóban ráismert a korábban vele szemben intézkedő rendőrökre. Abban a pillanatban tudta, lebukott és biztos meg akarják állítani. Elmondása szerint utasai miatt menekült, gondolta, hogy komolyabb következménye lehet annak, hogy nem egyedül ül a kocsiban, ráadásul egyikük egy gyerek.

Az eljárás alatt kirendelt igazságügyi orvos-, elmeorvos-, és pszichológus szakértők véleménye szerint K. Sándor véglegesen alkalmatlan a közúti járművezetésre. A rendőrség az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!