Legalább egy tucatnyi rendőrautó üldözte Budapesten a száguldozó 16 évest, aki nekiment két rendőrautónak, és egy rendőrt is elsodort

2022. január 28. – 12:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A forgalommal szemben közlekedett Budapesten, a XV. kerületi Páskom parknál az egyirányú úton, ezért akarták megállítani a rendőrök pénteken hajnali fél kettő körül azt az autót, amiről felkerült egy felvétel az egyik kerületi csoportba. A felvételeken jól látható, hogy a XVII. kerületi Pesti úton tucatnyi rendőrautó üldözi, sőt, a videók egyikén egy BKK-busz is feltűnik, amint az keresztbe áll a Pesti úton, a Ferihegyi út kereszteződése környékén.

A Telex megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a sofőr a XV. kerületi megállítási kísérletre továbbhajtott, sőt, nekiment egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Ezután több rendőri egység is követni kezdte a száguldozó sofőrt, aki a jelzéseket is figyelmen kívül hagyta.

Ezután még egy rendőrautónak nekiütközött, majd innen is továbbhajtott, végül hajnali 3 óra körül a XVII. kerületi Békás-szorosnál (ez a Békás-szoros utca lehet – a szerk.) sikerült megállítaniuk. Ekkor derült ki, hogy az autóban hárman utaztak, a sofőr egy 16 éves fiú volt, akinek nincs jogosítványa.

„Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.”

Van felvétele a történtekről? Kérjük, küldje el szerkesztőségünknek ide kattintva! Köszönjük!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom