Erős széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést Budapestre és a Balaton környékére

2022. január 28. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az észak-dunántúli, balatoni, budapesti régiókra, és az Északi-középhegység, illetve az Alföld nyugati részeire, ezeken a területeken ugyanis viharos, 60-85 km/h-s széllökésekre lehet számítani pénteken. A hegycsúcsokon ennél is erősebb lehet a szél, írják.

Az erős szél az éjjel érkezett hidegfront nyomában jött északnyugat felől, és már most is érezni ugyan, de ezután még tovább erősödik. A meteorológiai szolgálat Facebook-oldala szerint a frontális felhőzet levonulása után felhőátvonulás várható, délutántól már kevesebb napsütésre lehet számítani, és elszórtan csapadék is előfordulhat.

Az Időkép szerint pénteken az eső mellett hózáporok is elfordulhatnak, a legmagasabb hőmérséklet várhatóan nem haladja meg a kilenc fokot. Szombaton nyugaton, majd a középső országrészben növekszik meg először a felhőzet, és a Dunántúl nyugati, északi részén várható eső, havas eső, havazás. Erős széllökések aznap is előfordulhatnak, 2-7 fokra lehet számítani. Vasárnap ismét hidegfront érkezik viharos széllel, záporok, hózáporok is előfordulhatnak, de akár 11 fok is lehet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!