Nem hívták meg az eljegyzési bulira, bosszúból bombariadóval oszlatta fel az ünnepséget

2022. január 28. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

312 óra közérdekmű munkát szabott ki a Berettyóújfalusi Járásbíróság arra a férfira, aki bombariadóval zavart meg egy eljegyzési ünnepséget a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon még 2021. október 16-án. A férfi beismerte, hogy bosszúból tett bejelentést a rendőrségi segélyhívón, amiért őt nem hívták meg a rendezvényre – írja a Debreceni Törvényszék.

Történt ugyanis, hogy a férfi és ismerőse 2021. október 16-án este hat körül értek Pocsajra a munkából, majd iszogatni kezdtek. Már hazafelé tartottak, amikor a település rendezvényházához értek, ahol felfigyeltek a zeneszóra. Be szerettek volna menni az épületbe, de az ott tartózkodó, eljegyzésen résztvevő személyek ezt nem engedték meg, ezért összebalhéztak. A férfi ekkor feldühödött, majd a rendezvényház közelében lévő nyilvános telefonfülkéből felhívta a rendőség segélyhívóját azzal, hogy „Pocsajban az IKSZT Teleházban bombát rejtettem el. Viszhall, mindenki meghal.”

A bejelentést után a rendőrök az eljegyzési ünnepséget félbeszakították, a helyszínt átvizsgálták. Miután nem találtak bombát, a bejelentőt azonosították és elfogták, ellene pedig eljárást indítottak, ami most lezárult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!