Agyonverte élettársát, majd Dominikán kezdett új életet egy férfi, az ügyészség a büntetése súlyosbítását kéri

2022. január 28. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetése súlyosbítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinak, aki 2008 májusában agyonverte élettársát, majd a büntető felelősségre vonás elől a Karib-tenger egzotikus szigetére menekült – írta közleményében a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség. A magyar hatóságok 2018 nyarán találtak rá, és nemzetközi jogsegély alapján szállították Magyarországra. Emberölés miatt 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Az agresszív viselkedésre hajlamos, féltékeny természetű férfi öt éve élt élettársi kapcsolatban a nővel, korábban is többször veszekedtek, sőt előfordult, hogy a férfi bántalmazta is a nőt, aki mégsem szakított vele. A vádirat szerint 2008 májusában egy hétvégén ismét folyamatosan veszekedtek, a férfi rendkívül durván kezdte bántalmazni az asszonyt, aki hiába kért segítséget, szomszédai tartottak az erőszakos férfitól, ezért nem nyújtottak menedéket. A vádlott tovább bántalmazta élettársát: arcát, fejét végtagjait és mellkasát is többször megütötte, a nyakát is megragadta. Ettől a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy eszméletét vesztette, majd kórházba szállítását követően egy héttel meghalt.

Bár a férfi észlelte a nő állapotát, magára hagyta, és elmenekült. Külföldön kezdett új életet, családot alapított és szállodát üzemeltetett. Tíz év után a Dominikai Köztársaságban fogták el, majd állították hazai bíróság elé.

Az ügyészség a vádlott terhére, az elkövető és védője pedig a tényállás megalapozatlansága miatt, a bűncselekmény enyhébb minősítése és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához intézett indítványában szerint az embertelen, brutális, a sértettnek különösen súlyos testi-lelki szenvedést okozó bántalmazás közel áll a különösen kegyetlen elkövetési módhoz. „Mivel a vádlott emberi mivoltából kivetkőzve, a sértettet méltóságában is súlyosan alázva ölt, a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a börtönbüntetés és mellékbüntetés súlyosítása egyaránt indokolt” – olvasható az ügyészség közleményében.

A fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!