A Múzeum körúton fogták el azt a német dílert, akihez minden idők legnagyobb európai drogfogása köthető

2022. január 27. – 09:19

A Múzeum körúton fogták el azt a német dílert, akihez minden idők legnagyobb európai drogfogása köthető
Fotó: Biró Marianna / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

TEK-esek fogtak el egy német férfit a budapesti Múzeum körút egyik házában szerdán, a német hatóságok azzal gyanúsítják a férfit, hogy annak a bűnszervezetnek volt a tagja, amely tonnaszámra hozott kokaint Dél-Amerikából Németországba – közölte honlapján a rendőrség.

A kokaint konténereket szállító hajókon csempészték be Németország területére. A Múzeum körúton elfogott férfit összefüggésbe hozták Európa eddigi egyik legnagyobb drogfogásával is, a német rendőrség tavaly február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben, ezzel minden idők legnagyobb európai drogfogását elkönyvelve. A férfi akkor megszökött a német hatóságok elől, és ismeretlen helyre távozott.

A német rendőrök az ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül azután keresték meg a Nemzeti Nyomozó Irodát, amikor információ merült fel arról, hogy a férfi Magyarországon bujkál. A német rendőrök kérték, hogy a magyar fejvadászok segítsenek a férfi felkutatásában és elfogásában. A magyar célkörözési egység munkatársai alapos elemző munka segítségével a keresett férfi nyomára akadtak, és sikerült lokalizálni a körözött tartózkodási helyét, így vetve véget bujkálásának.

A férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartják számon a német rendőrök, ezért elfogásához a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték.

Kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

A Telex munkatársa is ott volt a helyszínen, amikor a Terrorelhárítási Központ több felfegyverzett munkatársa vonult fel szerdán délután egy óra körül a budapesti Múzeum körút 5. számú házhoz. A TEK-esek több autóval, többféle fegyverrel, maszkban érkeztek, majd később a sarki Magyar utcát is lezárták. Később a Terrorelhárítási Központ sajtóosztálya a Telex kérdésére megerősítette, hogy munkatársaik a helyszínen intézkedtek a Nemzeti Nyomozó Iroda megbízásából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!