Hajnal Miklós: A Fidesz állításával és képviselőivel ellentétben én sosem hazudtam a diplomámról

2022. január 25. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

„Az ellenzék Hajnal Miklós (Momentum) személyében egy olyan baloldali politikust indít eddigi választókerületemben, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége” – írta hétfői Facebook-posztjában Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott egy videót is, amelyben olyan tévészereplések láthatók, ahol a momentumos politikus közgazdászként hivatkozik saját magára, vagy így mutatják be őt a műsorvezetők.

Gulyás posztja összeköti Hajnal Miklós ügyét az MSZP-ből kitett Bangóné Borbély Ildikó diplomájának kérdésével (amelyről részletesen itt írtunk). A fideszes miniszter azt kérdezi: „Szabad-e a Momentumnak, amit tilos az MSZP-nek? Maradhat-e képviselőjelölt Hajnal Miklós?”

Hajnal Miklós kedden szintén a Facebookon reagált Gulyás posztjára, azt írva, hogy „a Fidesz állításával – és képviselőivel – ellentétben én soha nem hazudtam a diplomámról”.

A momentumos politikus hosszan ír arról, hogy a korábban Oxfordban végzett filozófiai, politikai és közgazdaságtani tanulmányait azért hagyta abba az utolsó évben, hogy hazaköltözzön, és a NOlimpia kampányon, illetve a Momentumban dolgozzon. Mivel a külföldi tanulmányokat összeegyeztethetetlennek érezte a hazai politizálással, az egyetemi tanulmányait Magyarországon újrakezdte, „a nulláról” – írja. Azt is hangsúlyozza posztjában, hogy a „hivatalosan megadott életrajzában” is helyesen szerepel, hogy az oxfordi tanulmányait „felfüggesztette”, és jelenleg az ELTE-n tanul jogot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!