Többször kérte az utasokat a Volánbusz sofőrje, hogy hordják rendesen a maszkot, mire azok végül rátámadtak

2022. január 19. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Rátámadt két férfi a Volánbusz egyik buszsofőrjére múlt hét pénteken kora reggel, a busz végállomásán, miután a sofőr Martonvásár és Gyúró között többször is arra kérte őket, hogy vegyenek fel maszkot, illetve vegyék azt vissza, miután így is többször levették – értesült a Telex.

Amikor a történtekről érdeklődtünk, a Volánbusz a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz irányított bennünket, az ügyben ugyanis eljárás indult. A rendőrség válaszából kiderült, hogy a hatósághoz pénteken érkezett bejelentés arról, hogy nem sokkal azelőtt a Martonvásáron menetrend szerint közlekedő busz sofőrjét két férfi bántalmazta, miután az többször „felhívta figyelmüket a közösségi közlekedési eszközökön kötelező érvényű, szájat és orrot eltakaró maszk viselésének rendeltetésszerű szabályaira.”

A történtek miatt a Gárdonyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított büntetőeljárást, az elkövetőket próbálják azonosítani.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom