Két ember halálát okozta száguldásával egy kerecsendi férfi, vádat emeltek ellene

2022. január 19. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kerecsendi férfival szemben, akinek gyorshajtása olyan súlyos balesethez vezetett, melyben két ember meghalt, további két személy pedig maradandó sérüléseket szenvedett – olvasható az ügyészség honlapján található közleményben. A vádirat szerint 2019. december 14-én, a déli órákban az Egert és Kerecsendet összekötő 25. számú főúton egy autó a vizes úttesten megcsúszott és az oldalára borulva az árokban állt meg. A járműben lévő két személy segítségére még hárman siettek, így összesen öten álltak a felborult gépkocsi mellett az árokban, illetve az útpadkán.

Nem sokkal a baleset után egy Eger irányába közlekedő autó megcsúszott a nedves főúton, de a sofőr csak a lejtős kanyarban vette észre az út szélén állókat, megijedt, intenzíven fékezett és el is rántotta a kormányt. Ettől a kocsi megcsúszott és a bal oldalával elütötte az útpadkán, illetve az úttest szélén veszteglőket. A vádirat szerint az autó sebessége a megengedett 90 km/óra helyett 103-108 km/óra volt.

A balesetben egy férfi aznap, egy nő pedig egy hónap múlva meghalt. Másik két ember többszörös töréses sérüléseket szenvedett, mindkettejük esetében csak jelentős mozgás beszűküléssel, így maradandó fogyatékossággal gyógyultak. Az ötödik érintett – a csodával határos módon – egy állcsonttöréssel megúszta a történteket.

A vádirat szerint a tragédiához a gondatlan vádlott gyorshajtása vezetett, ugyanis ha a csúszós úton a megengedett sebességgel haladt volna, a baleset nem következett volna be.

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy – ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – a bíróság vele szemben 3 év szabadságvesztést szabjon ki és 4 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!