Dudálással tiltakoztak a pécsi sofőrök, amiért beszólt nekik a helyi közlekedési cég vezetője

2022. január 18. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az uránvárosi buszvégállomáson és a város más buszvégállomásain is hangos, 8-10 másodpercig szóló dudaszó hallatszott hétfőn délben, így fejezték ki ugyanis a helyi buszsofőrök, mennyire nem tetszett nekik a pécsi közlekedési cég vezetőjének a megjegyzése, ami még októberben jelent meg a Pemonline-ban, de csak most kapta fel az egyik kormányhoz közeli, Pécsen szerkesztett online újság.

A pécsi egyetemisták által szerkesztett lap a Tüke Busz Zrt.-t érő kritikákról is kérdezte a helyi tömegközlekedésért felelős önkormányzati cég vezetőjét, Bánkuti Istvánt, aki azt mondta „valóban van egy csomó buszvezető, aki pallérozatlan és bunkó módon tud megnyilvánulni. Kicsi a kínálat, és nagy béreket se tudunk fizetni, így kompromisszumokat kell kötnünk.” Hasonlókat mondott az ellenőrökről is.

A Népszava cikke szerint Bánkuti a napokban már elnézést kért, és felajánlotta lemondását a felettesének. Az ügyben vizsgálatot indítanak a városházán, Bánkuti sorsáról később döntenek.

A lap kérdezte a sofőröket is, akik közül akadt, aki azt mondta: nemcsak a beszólás ellen tiltakoztak így, hanem a béreket is keveslik. Pécsen a sofőrök havonta 250-270 ezer forintot kapnak kézhez. Kevésnek érzi a bért Bánkuti is, aki a stagnáló jegyárak és támogatások ellenére 10 százalékos emelésre azért lát esélyt, csakhogy az érdekképviseletek ennél többet, 18-20 százalékot szeretnének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!