Napozza ki magát szerdán, mert utána hózáporral jön a hidegfront

2022. január 18. – 20:47

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán nyugodtabb időjárás várható, de csütörtökön erős hidegfront érkezik, amely havas esőt, hózáport és lehűlést hoz – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de időnként lehetnek felhősebb körzetek. Csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton, illetve északkeleten élénk lehet a délies szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -11 és -3, napközben 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön észak-északnyugat felől erős hidegfront érkezik. A front előtt eső, havas eső, ónos eső, havazás több tájegységünkön is előfordulhat, majd a front érkeztével záporok, hózáporok roboghatnak át az országon, melyeket helyenként hódara, illetve jégdara is kísérhet, valamint néhol zivatarok is kialakulhatnak. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet erős, viharos lökések kísérik majd. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakulhat, de a front mögött gyorsan visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken a napsütést helyenként gomolyfelhők zavarhatják meg, késő délután, este elszórtan hózáporok is kialakulhatnak. Az élénk, erős északnyugati szélben 0-4 fokot mérhetünk. Szombaton több tájegységünkön előfordulhatnak hózáporok, illetve havas eső, havazás is. A szeles időben -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk. A jelenlegi számítások szerint vasárnap nyugaton, délnyugaton mutatkozik esély havas esőre, havazásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!