Egy férfi feljelentette Orbán Viktort, mert az édesanyja, akit kínai vakcinával oltottak, meghalt koronavírusban

2022. január 18. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nagykanizsai férfi édesanyja és húga is koronavírusban halt meg, édesanyja halála miatt feljelentette a magyar kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt is, írta meg a Népszava.

A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján szerinte kétséges, hogy a kínai vakcina valódi védelmet adott az idős korosztálynak. Azt mondta, édesanyja Sinopharm-oltást kapott, így lehetséges, hogy nem kapott valódi védelmet a fertőzéssel szemben, amibe később belehalt.

„Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt kaphatta meg.”

A férfi szerint egyértelmű, hogy a kormány a felelős mindezért, erre Orbán 2020. szeptember 18-án a Kossuth rádióban elhangzott mondatait idézte, miszerint:

„Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!