A halálba segített volna egy férfi egy csömöri lányt, aki túlélte

2022. január 17. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Gödöllői Járási Ügyészség 18. életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat egy negyven év feletti férfival szemben – közölte a honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a negyven év feletti férfi chaten ismerkedett meg a 18. életévét még be nem töltött sértett csömöri lánnyal, beszélgetéseik során a lány elárulta a férfinak, hogy családi okok miatt, és azért mert nincsenek barátai, öngyilkos akar lenni.

A vádirat szerint a férfi ahelyett, hogy eltérítette volna a lányt a szándékától, felajánlotta a segítségét, „a megfojtást és a szívműködésre ható nyugtatók bevételét ajánlotta”. A lány a gyógyszereket választotta.

A férfi és a lány 2019. november végén személyesen is találkoztak Budapesten, majd a X. kerületi úgynevezett „terebesi erdőbe” mentek, ahol a férfi több darab, vényköteles, erős altatót adott a lánynak. A férfi megvárta amíg a gyógyszerek hatására a lány szédülni, remegni kezd, majd amikor az eszméletét is elveszítette, a férfi magára hagyta.

A lány pár órán belül magához tért, és elbotorkált a közelben lévő egyik bevásárlóközponthoz, ott felfigyeltek a rossz állapotára és mentőt hívtak, így csak a szerencsén múlt, hogy életben maradt. Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen.

Van segítség!

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel >>> ezt az oldalt . Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!