Bőrövvel fojtottak meg egy 33 éves érdi férfit, testét napokkal később a Duna-parton találták meg

2022. január 17. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Gyilkosság áldozata lett egy 33 éves érdi férfi, akinek eltűnését édesapja január 5-én jelentette be; a tettes beismerő vallomást tett – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese sajtótájékoztatón hétfőn.

A gyilkossággal gyanúsított, szintén 33 éves férfi az áldozat állítólagos szexuális közeledéséve indokolta, hogy december 27-én egy bőrövvel, hirtelen felindulásból megfojtotta őt, majd holttestét a Dunába dobta – írja az MTI Latorovszky Gáborra hivatkozva.

A rendőrség az áldozat eltűnésének bejelentése után kilenc nappal, vagyis január 14-én megtalálta a férfi holttestét a főváros XXII. kerületében a Duna-parton, az iszapba süllyedve – tette hozzá. A rendőrök már január 11-én megindították a nyomozást, és a többi között telefonadatok és térfigyelő kamerák felvételei alapján feltérképezték az eltűnt személy mozgását és kapcsolatrendszerét, így az is kiderült, kivel találkozott utoljára.

Három nappal később kikérdezték az elkövetéssel gyanúsított férfit, poligráfos vizsgálatnak is alávetették. A 33 éves támadó kihallgatása során beismerő vallomást tett, ellene emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást – mondta a főkapitány helyettes.

Kérdésekre válaszolva közölte: a két férfi ugyanazon a munkahelyen dolgozott október óta. A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény környékét egy közeli munkásszállón kínált szálláslehetőség miatt keresték fel.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!