Piros ragasztócsíkkal áthúzott várakozni tilos táblát tettek ki a járdára a budapesti Kazinczy utcában

2022. január 14. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

A járda felületére tették és áthúzták egy piros ragasztócsíkkal a lakossági parkolásra vonatkozó táblát a budapesti Kazinczy utcában. A Színes Erzsébetváros Facebook-oldalára feltöltött fotó alapján így a KRESZ-táblát nehéz értelmezni, de a tábla eredetileg azt jelezte, hogy este 6 óra után csak a helyi lakosok parkolhatnak a jelzett szakaszon.

A Színes Erzsébetváros azt írja posztjában, hogy „semmilyen észszerű magyarázat” nincs arra, hogy miért a járda felületén helyezték el a táblát a Kazinczy utca egyébként is keskeny, páros oldalán.

„Bízunk benne, hogy a Budapest Közút részéről megtörténik majd a korrekció a tábla helyét és a tartalmával kapcsolatos zavart is tisztázva” – írta a Színes Erzsébetváros.

Januártól Belső-Erzsébetvárosban az ott lakóknak parkolóhelyeket különítenek el, a parkolóhelyek egyharmadán kizárólag a lakók autói várakozhatnak majd este hat és reggel hét óra között. Egy térképen is bemutatták, hogy melyik területek, utcák az érintettek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass