Lopni indult, majd 20 méteren keresztül vonszolta autójával a férfit, aki lefülelte

2022. január 14. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

A 21 éves K. Miklósnak sosem volt jogosítványa, és a járművezetéstől is eltiltották, ennek ellenére autóval indult el lopni. 2022. január 7-én dél körül behajtott egy XVIII. kerületi telephelyre, ám az ott dolgozók rajtakapták, írja a Police.hu. Menekülőre fogta volna, azonban a telephely egyik munkatársa vissza akarta tartani.

Mint a felvételen is látszik, elsodorta a dolgozót, akit előbb a motorháztetőn próbált kapaszkodni, majd 20 méteren keresztül vonszolta magával a kocsi mellett:

A dolgozó könnyű sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának nyomozói 2022. január 10-én megtalálták az autót, és kerepesi lakcímén a feltételezett elkövetőt is elfogták.

A 21 éves K. Miklóst közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy a férfinak sosem volt jogosítványa, és a járművezetéstől is eltiltották; ezek miatt felelősségét külön eljárásban vizsgálják – ahogy a lopás körülményeit is.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass