A hideg miatt életbe lép a vörös kód az Alföldön

2022. január 13. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az emberi erőforrások minisztere elrendelte az úgynevezett vörös kódot Észak- és Dél-Alföldön. Ez kötelezővé teszi az összes szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását. Erről Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár beszélt az MTI szerint.

Az intézkedés csütörtökön este nyolckor lép érvénybe, és egyelőre hétfő este nyolcig tart. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet éjszakánként.

A hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos, a fővárosban pedig 68 százalékos. Van tehát szabad férőhely a hajléktanszállókon, ezért az államtitkár arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Aki a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. A telefonszámokat itt lehet megtalálni>>>

Keleten tíz centinél is több hó hullott a hétvégén, ami sokfelé meg is maradt a tartós hidegben. Csütörtökön hajnalban az Időkép mérései szerint a hófödte keleti tájakon sokfelé –15 fokig süllyedt a hőmérséklet, de a román határhoz közeli Biharkeresztesen –18 fokot mértek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!