Áramot akart vezetni a zárkaajtóba két rab Szegeden, emberölés előkészülete miatt vádat emeltek ellenük

2022. január 13. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek két fogvatartott ellen, mert áramot akartak vezetni a zárkaajtóba, hogy bosszút álljanak a felügyelőkön – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség csütörtökön. A két férfit emberölés előkészületének bűntettével vádolják mint visszaesőt és többszörös visszaesőt.

A vádirat szerint a büntetését Szegeden töltő vádlottaknak 2020. szeptember 18-ára nem maradt kávéjuk és dohányuk – mert cellatársaik elfogyasztották –, és pénzük sem volt a pótlásra, a felügyelők pedig nem engedték, hogy más fogvatartottak juttassanak el kávét és cigarettát a zárkájukba.

Emiatt azt beszélték meg, hogy a cellában lévő hosszabbítót megbontják, egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak. A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt megbontotta a hosszabbítót, és a vezetékeket kihúzta.

A tervüket a vádirat szerint azért nem tudták végrehajtani, mert a zárkafelelős elvette tőlük a hosszabbítót, összedarabolta és a kukába dobta a vezetéket, a történteket pedig jelentette.

Kövess minket Facebookon is!