Tényleges életfogytiglant kapott a rákóczifalvi rém, aki három emberrel végzett

2022. január 11. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Ítéletet hirdetett a Szegedi Ítélőtábla a T. T. monogramú vádlott ügyében, aki „rákóczifalvi rémként” híresült el a sajtóban. A férfi a jogerős bírói ítélet szerint aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölt meg három embert, valamint mindhárom esetben el is tulajdonított valamit az áldozatok lakásából. Emiatt első fokon a Szolnoki Törvényszék több ember sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli kifosztás bűntette miatt ítélte el. A Szegedi Ítélőtábla most másodfokon, jogerősen megerősítette a férfi életfogytig tartó fegyházbüntetését, de néhány pontban korrigálta az első fokon született ítéletet.

Az ítélőtábla közleménye felidézi: T. T. az első gyilkosságot 2017. december 23-án követte el, amikor is italozás közben keveredett szóváltásba áldozatával. A későbbi áldozata ugyanis megjegyzéseket tett az édesanyjára, ezért földre kényszerítette és addig ütlegelte áldozatát, amíg az eszméletét veszítette. Ezt követően ételt vett magához, és távozott a helyszínről.

Második és harmadik gyilkosságát 2018. február 18-án követte el, miután behatolt áldozatai otthonába, két kertszomszédhoz. A közlemény szerint a későbbi áldozatainak „nem tetszett, hogy a vádlott hívatlanul jelent meg otthonukban, ezért távozásra szólították fel, miközben szidalmazták őt és édesanyját. A vádlott emiatt rájuk támadt, mellkasukat megtaposta, és tovább bántalmazta őket” úgy, hogy a sérüléseikbe mindketten belehaltak. Ezután, hasonlóan az első esethez, ismét az áldozatok tulajdonai után nyúlt, és bakancsot, ruhaneműket, illatszert, valamint élelmiszereket magához véve távozott a helyszínről.

Az elsőfokú tárgyalás után az elkövető férfi védője fellebbezést nyújtott be – azt szerette volna elérni, hogy a férfi 30 év után feltételesen szabadlábra helyezhető legyen –, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol azonban a másodfokú tárgyalás során elutasították a kérelmét.

Dr. Joó Attila tanácselnök indoklása szerint a társadalom védelme érdekében az elkövetőnek börtönben kell maradnia. Úgy ítélték meg, nem alkalmas a társadalomba való visszatérésre. A másodfokú tárgyaláskor eltörölték a felfüggesztett szabadságvesztés lehetőségét, valamint összegszerűen meghatározták a vagyonelkobzás mértékét is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!