Két kilométeres libegőt építenek Tokajban

2022. január 10. – 14:15

Két kilométeres libegőt építenek Tokajban
Tokaj látképe a Kopasz-hegy lábánál – Fotó: Molnár-Bernáth László / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 2 kilométer hosszú, zártkabinos libegő tervezésére írt ki közbeszerzést a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft., írja a Napi.hu. A nagyjából 2 kilométer hosszú libegő nyomvonala 27 ingatlant érint, az ajánlattételi határidő január 28. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel a minőség és az ár is.


Mi épülne?

  • Többszintes, kb. 600 m² alapterületű libegőindító állomás a tokaji Fesztiválkatlan területén;
  • libegőfogadó állomás a tokaji Kopasz-hegy felső részén kb. 1500 m² területtel;
  • a kettő között pedig egy 27 db ingatlant érintő, 2000–2100 méter hosszú libegő, 9–14 db tartóoszloppal.

A gyorsított eljárás indokául a kiírás azt hozza fel, hogy a területfelmérési munkákat még a téli, lombmentes időszakban el akarják végezni, mert ha ez nem sikerül, akkor nem tartható a tervezett 2023. decemberi átadás.

Tavaly tavasszal Posta György polgármester már bejelentette a fejlesztést: a libegővel a tévétorony hasznosításának kiemelt beruházását támogatnák meg, a toronyban kávézó, gyorsétterem, vizesblokk létesülne.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass