Elöregedett a szombathelyi távhőhálózat, vasárnap 250 lakásban ment el a fűtés

2022. január 10. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Körülbelül 250 lakásban ment el a távfűtés vasárnap kora reggel Szombathely oladi városrészében, és csak estére sikerült elhárítani a hibát – írta a Telexnek válaszában a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. Az ATV riportja szerint a lakók a csövekből hangos kattogást hallottak, mielőtt megszűnt volna a fűtés, többeknél pedig már délre 15 fokra hűlt a lakás.

A szolgáltató szakemberei vasárnap megtalálták a hőtávvezeték-lyukadás helyszínét, majd estére sikerült elhárítani a hibát. Szombathelyen 22 km távvezeték van, aminek bizonyos szakaszai elöregedtek, de mivel a hálózat szinte teljesen föld alatt van, annak állapotfelmérése nehézkes.

A szolgáltató a rendszer felújításáról ezt írta: „Vezetékhálózatunkon folyamatosan végzünk karbantartásokat, és célunk annak minél nagyobb mértékű modernizálása, amelynek pénzügyi fedezése érdekében rendszeresen figyeljük a pályázati lehetőségeket. Az elöregedett vezetékszakaszok cseréje azok nagy kiterjedése miatt minden körülményt figyelembe véve is több évet vesz igénybe.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!