Megérkezett a Szputnyik Light próbaszállítmánya, bevizsgálják

2022. január 07. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva


Nyolcvan adag Szputnyik Light orosz koronavírus-vakcina érkezett Magyarországra, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei megkezdhessék a szükséges vizsgálatokat, így a tavalyi együttműködés folytatódhat most az újabb vakcinatípus bevizsgálásával – jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Amennyiben a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei úgy ítélik meg, hogy a készítmény biztonságos, hatékony és jól alkalmazható harmadik oltásként, akkor megindulnak majd a kereskedelmi tárgyalások is a gyártóval” – mondta a miniszter.

A Szputnyik Light az Egyesült Arab Emírségekben, Bahreinben, Argentínában és Indiában, illetve San Marinóban kapott használati engedélyt, Szerbiában pedig zajlik a vonatkozó hatósági eljárás. Hogy utazni is annyira körülményes lesz-e a vakcinával, amivel Vlagyimir Putyin orosz elnök is újraoltatta magát, mint az elődjével, azt nem tudni.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass