Egymilliót fizetett, hogy rabolják ki és verjék meg a volt barátnőjét

2022. január 06. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egy harmincas éveiben járó férfi először azzal bízta meg egy ismerősét és annak barátnőjét, hogy kövessék és figyeljék a volt párját, majd később arra vette rá őket, hogy támadják meg a nőt az otthonában, rabolják ki és bántalmazzák – áll az ügyészség közleményében.

A férfi nem elégedett meg a megfigyeléssel, hanem később azzal bízta meg barátját, hogy támadják meg a sértettet a lakásán, kötözzék meg, bántalmazzák és rabolják ki. A megbízás teljesítése esetén egymillió forintot ígért.

Ahogy az ügyészség által közzétett videón is látható, a nő futárnak adta ki magát, aki virágot visz. A sértett gyanútlanul ajtót nyitott, utána megtámadták.

„A férfi belökte őt a lakásba, megütötte, barátnője pedig megkötözte a földre került nőt. A férfi ezután vállfatartó vascsővel a sértettet testszerte megütötte” – rögzítette az ügyészség. Az áldozat többszörös csonttörésekkel úszta meg a támadást, majd a szomszédjától kért segítséget, aki hívta a rendőrséget.

„Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.”

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom