Emmi: Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem oltatta be magát

2022. január 3. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel az oltást” – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül. „A baloldal és szövetségeseik hergelése ellenére minden feladatellátási helyen újraindul az oktatás a téli szünetet követően” – írták, hozzátéve, hogy a 78 000 pedagógus 94%-a már felvette az oltást, 3% szakorvosi ellenjavallattal, 1 % miniszteri mentesítéssel rendelkezik, további 1% van betegállományban, illetve vár mentesítési kérelme elbírálására, mely napokon belül lezárul.

„A pedagógusok fennmaradó 1%-a az oltás felvételét követően térhet vissza az iskolába, kérjük és javasoljuk, hogy a tanulók védelme érdekében ők is éljenek a lehetőséggel” – közölte a minisztérium.

Hétfőn nem kezdhettek el dolgozni azok a pedagógusok, akik nem oltatták be magukat, felmentést csak azok kaphattak, akiknek orvos igazolta, hogy nem kaphatják meg a koronavírus elleni oltást. Nekik Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adhat külön engedélyt. A kérelmeket vasárnap éjfélig lehetett benyújtani, de az egyelőre nem világos, mi a helyzet akkor, ha késik az elbírálás.

Az RTL Klub Híradójának vasárnap este egy 38 éves pedagógus azt mondta, szeretett volna élni a lehetőséggel, de eddig nem járt sikerrel. „Az automata rögzítő rögzítette is a bemenő emailemet, de választ még nem kaptam. De én nagyon reménykedem abban, hogy az én esetemben pozitív választ fogok kapni. Az intézményvezetőmtől sem kaptam semmilyen utasítást...” – magyarázta a tanár.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeténél (PDSZ) többen is jelezték, hogy miniszteri engedélyt kértek a munkára. Emellett tudomása van arról az érdekképviseletnek, hogy néhányan a napokban új levelet kaptak a tankerületi központtól. Azokra ugyanis, akik táppénzen voltak vagy vannak jelenleg is, más szabályok vonatkoznak, miután őket nem lehet beoltani.

Ha az Ön iskoláját is érinti a az oltás miatti tanárhiány, írjon nekünk az ugyelet@telex.hu emailcímre!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!