2022 első magyar újszülöttje Szelim, a fővárosban Zsombor

2022. január 01. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben – írja az MTI. A gyerek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra, spontán szüléssel, édesanyja negyedik gyermekeként. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta. A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt, fotókat később mellékelnek.

A fővárosban is kisfiú lett az első újszülött, 1 óra 15 perckor jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén. A kórház közleménye szerint a 2860 grammal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút a szülei január 7-re várták, de néhány nappal korábban, újévkor érkezett meg. A kisfiú második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta a szüleitől. A baba születésénél jelen volt az édesapa is, az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született 2022. január 1-jén reggel 8 óráig.

(Cikkünk korábbi verziójában az MTI hírét szemlézve azt állítottuk, hogy az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben 1 óra 51 perckor született Benjámin az első fővárosi baba. Ez téves információnak bizonyult, aminek átvételéért elnézést kérünk.)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!