Két halálos baleset is történt szilveszterkor egy-egy vasúti átjáróban

2021. december 31. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány órán belül két halálos baleset is történt egy-egy vasúti átjáróban pénteken. Az első vizsgálatok szerint mindkettőnél működött a fénysorompó, vagyis a sofőrök a tilos jelzés ellenére hajtottak a sínekre.

A Győr-Moson-Sopron megyei Bágyogszovátnál a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. egyik szerelvényével ütközött egy kisteherautó. A Győrből Sopronba tartó személyvonat körülbelül kétszáz méteren tolta maga előtt a kisteherautót, ami beszorult a vonat alá, a szerelvény pedig leszaladt a sínekről. A sofőr meghalt, a vonaton senki sem sérült meg. Az ütközés erejétől a vasúti pálya is megrongálódott, emiatt több órán át szünetelt a vasúti közlekedés ezen a szakaszon, idézte az MTI a vasúttársaság szóvivőjét.

A bágyogszováti baleset helyszíne – Fotó: Krizsán Csaba / MTI
A bágyogszováti baleset helyszíne – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A Tolna megyei Döbrököznél, az Újtelep utcai vasúti átjáróban egy autó ütközött vonattal pénteken délután kevéssel három óra előtt, írja a Police.hu. A sofőr, egy fiatal férfi kizuhant a kocsiból, és a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére itt is le kellett állítani a forgalmat, ami kora este újraindulhatott.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!