Egy kutyatenyésztő tartja rettegésben a szomszédjait Budaörsön

2021. december 30. – 20:28

Másolás

Vágólapra másolva

Egy budaörsi lakó beszámolója szerint három éve tart a konfliktus az egyik helyi kutyatenyésztő és a szomszédok között, a lakók a rendőrséghez és az önkormányzathoz is fordultak, egyelőre nem sok sikerrel, számol be az RTL.

„Először tíz kutya, aztán húsz, aztán hatvan kutya” – a szomszédok szerint így kezdődtek a három éve tartó konfliktusok a budaörsi kutyatenyésztő és szomszédjai között. A szomszédok az RTL-nek azt mondták, évek óta nincs nyugalom, ha pedig a problémákat jelezni próbálják a tenyésztőnek, az fenyegetőzni kezd.

„Szóltam neki, és négy-hat óránként az életünk kioltásával fenyegetőzött. Ideállt a kerítésre láncfűrésszel, benzines kannával, hogy felgyújtja az ingatlanunkat: a gyerekeimmel játszadozni fog, az anyukámnak levágja a kezét, engem meg megöl.”

-fogalmazott a kutyatenyésztő egyik szomszédja. Az RTL szerint többen is próbáltak a férfival beszélni, de a szomszédok szerint mindhiába, mert az mindig erőszakosan válaszolt, volt olyan is, hogy reflektort irányított egyik szomszédja házára.

A kutyatenyésztőt karácsony előtt bevitték a rendőrök, de három nap után elengedték. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a férfi ellen garázdaság és zaklatás miatt büntetőeljárás van folyamatban. December 20-án elő is állították, kezdeményezték letartóztatását is, de az ügyészség ezt nem tartotta indokoltnak.

A szomszédok az önkormányzathoz is fordultak a kutyatenyésztő ügyében, de Budaörs polgármestere azt válaszolta, hogy szomszédvitákba nem szólhatnak bele. Az RTL elérte a kutyatenyésztőt is, ő azt mondta, nincs ellene büntetőeljárás folyamatban és semmi nem igaz a szerinte kreált vádakból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!