Gulyás Gergely lesz Novák Katalin utódja a kormányban

2021. december 30. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány napja Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert javasolta Orbán Viktor államfőnek a leköszönő Áder János helyére. Mivel a parlament még a jövő tavaszi választások előtt fog erről szavazni, ez gyakorlatilag kinevezésként is értelmezhető, hiszen biztosra vehető, hogy megszavazzák majd. Novák Katalin már el is búcsúzott a családminiszteri posztjától, és nagy kérdés volt, hogy ki kerül majd a helyére.

Mint a friss Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből kiderül, igazából senki. A pozíciója megszűnik, és általános jogutódja a miniszterelnökséget vezető miniszter lesz – azaz Gulyás Gergely. Hozzá kerül Novák szakmai stábja, és két államtitkára is. A gyermekek és az ifjúság ügyei mellett hozzá fog tartozni a szociál- és nyugdíjpolitika is.

A lépés azért is lehet meglepő, mert Novák Katalin nagyon igyekezett a személyében is megtestesíteni a családügyi miniszterséget, rendszeresen családanyaként, a gyerekei társaságában, vagy éppen házimunka közben mutatkozott például a Facebookon. Gulyás Gergely viszont azon kevés kormánytagok egyike, aki a családi életét nem nagyon teregeti ki a nyilvánosság elé, a hivatalos életrajza szerint ráadásul nem is házas és gyereke sincs.

Novák feladataival Gulyás veszi majd át az egyedülállók örökbefogadásának engedélyezését is, azt ugyanis az idén tavaszi kormányrendelet a családminiszter aláírásához kötötte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!