Olyan ramaty már a Népligeti felüljáró, hogy a BKK buszai se hajthatnak fel rá

2021. december 30. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva


A Népligeti felüljáró több éve vár a felújításra, a szükséges korszerűsítési munkák elmaradtak az elmúlt évtizedekben, írja közleményében a BKK. Mivel a korszerűsítésre sem a Fővárosi Önkormányzatnak, sem a BKK-nak nincs pénze, nincs mit tenni: a felüljárót 2022. január 1-től lezárják a 12 tonnánál nehezebb járművek elől.


Mik tartoznak ebbe a kategóriába?

Például az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok.

Így a korlátozás miatt a BKK 100E repülőtéri gyorsjárata januártól kevésbé lesz gyors, ugyanis az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, emiatt néhány perccel nő a menetideje. Jó hír ugyanakkor, hogy a hosszabb útért nem kell többet fizetni, az egy útra szóló jegy 900 forintba kerül, ami kényelmi felár nélkül megvásárolható a mobiljegy alkalmazásokból is. A járat részletes menetrendje itt olvasható.

A személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják.

A felüljáró állapotáról, a rozsdás korlátokról, kilátszó betonvasakról, virágzó gazokról, lehulló beton elemekről a Járókelő.hu oldalon évek óta gyűlnek már a bejelentések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!