Veresegyházra került az olasz csendőrre támadó medve

2021. december 29. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett a Veresegyházi Medveotthonba M57, a hírhedt olasz medve, aki tavaly augusztusban az olaszországi andaloi sportpálya mellett rátámadt egy csendőrre, írja a Bors.

A lap szerint az olasz állatvédők egyenesen deportálásról beszélnek a net sztárja, a nyomkövetője alapján elnevezett medve elszállításáról. Az viszont tény, hogy mielőtt M57 rátámadt volna a csendőrre, már több kárt is okozott, legalább hétszer tévedt be lakott területekre, ahol kukákat borogatott élelem után kutatva.

A támadás után az olasz hatóságok kábítólövedékkel lőtték meg, majd egy elzárt vadasparkba helyezték el M57-et, és bár úgy volt, hogy szabadon engedik, mégis az elszállítás mellett döntöttek, így került a Veresegyházi Medveotthonba.

Zsiák Norbert, a Veresegyházi Medveotthon üzemeltetési vezetője a Borsnak azt mondta, az olasz hatóságok keresték meg őket még tavasszal. M57 december 20-ai megérkezése óta jó kedélyállapotban van és meglepően nyugodt. Most karanténban van, januárban szoktatják majd hozzá a többi állathoz és a látogatókhoz.

Az első reggelén almát és narancsot kapott. Az almát azonnal megette, a narancsot kicsit kerülgette, de végül rákapott. Később megpróbálkoztunk a csirke far-háttal, ahhoz viszont napok óta hozzá sem nyúlt – mondta a Medveotthon vezetője, aki azt is elárulta, hogy M57 új nevet fog kapni, egyelőre a Giovanni tűnik befutónak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!