Meghalt Damu Roland, a Jóban Rosszban egykori szereplője

2021. december 27. – 09:14

Meghalt Damu Roland, a Jóban Rosszban egykori szereplője
Damu Roland 2012-ben – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

December 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt Damu Roland. Néhány napja érkeztek először bizonytalan információk arról, hogy súlyos állapotban került kórházba, majd december 27-én, hétfőn egy közeli barátja azt írta a Facebookon: „Megrendülten tudatom, hogy ma éjjel Damu Roland elhalálozott. Nincsenek szavak, marad a csend. Roli a szívünkben örökre velünk marad...” A színész halálát a család megerősítette a Blikknek.

A színész korábbi Facebook-posztjai szerint egészségügyi állapota nyár végén kezdett romlani, akkor arról posztolt a közösségi médiában, hogy a gyógyszerek kiváltása anyagi problémákat okoz neki. December elején kórházba vitték, majd arról posztolt, hazaengedték, de ágynyugalmat írtak elő neki az orvosok. Azt, hogy mi okozta súlyos betegségét és halálát, egyelőre nem tudni.

Damu Roland Debrecenben született, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után több színházi előadásban szerepelt, játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is. Több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként, leghíresebb sorozatszerepe a Jóban Rosszban című napi sorozatban Várnagy Előd karaktere volt.

2012. március 20-án négy és fél év börtönbüntetésre ítélték Palácsik Tímea (Vajna Tímea) bántalmazása és ellene elkövetett nemi erőszak miatt. A büntetést 2012 áprilisa és 2015 áprilisa között töltötte le.

Utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, később a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!