Három halálos lakástűz történt karácsony másnapján

2021. december 26. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Három halálos kimenetelű tűzeset is történt az országban karácsonykor, derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

Az első riasztás Vecsésről érkezett, karácsony másnapján fél tizenkettőkor riasztották a katasztrófavédelmet egy Ady Endre utcai családi házhoz, amelyben egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet talált a rendőrség. Mivel tűz már nem volt a helyszínen, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott.

A következő jelzés fél egykor érkezett, eszerint Szentes külterületén, Nagyhegyen kigyulladt egy húsz négyzetméteres, romos kis ház. Két járművel hét tűzoltó négy perc alatt a helyszínre ért, ekkorra már teljes egészében égett az épület. A kis ház teje is beszakadt, a tűzoltók egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy szétégett gázpalackot is találtak a tűzoltók.

Háromnegyed egykor érkezett a jelzés, amely szerint Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában egy holttestet találtak. A miskolci tűzoltók átvizsgálták a lakást és elvégezték az utómunkálatokat. A hálószobában egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren.

A katasztrófavédelem mindhárom tűzeset keletkezési körülményeit vizsgálja. A legtöbb tragédiával végződő tűz során egyedül élő idős emberek vesztik életüket. A szervezet ezért felhívja a figyelmet arra: jó, ha egyedül élő idős hozzátartozóink számára beszerzünk egy füstérzékelőt.

Karácsony első napján is jópár riasztás érkezett a tűzoltókhoz épület- és egyéb tüzek miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!