Fejtse meg velünk, lesz-e fehér karácsony az országban!

2021. december 23. – 15:08

Másolás

Vágólapra másolva

Gyorsan változik az időjárás, az Időkép egy napja még azt írta, hogy nincs sok esély havazásra a hét hátralévő részében, csütörtökön kora délután azonban az Időkép és az Országos Meteorológiai Szolgálat is arról írt, hogy az országi északi, északkeleti megyéiben havas lehet a karácsony.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtök estétől az északkeleti megyékben havazás valószínű, másutt eleinte nagyobb területen előfordulhat ónos eső is. Pénteken az északkeleti megyékben a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át. Szombaton és vasárnap pedig az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet még.

Az Időkép azt írja, hogy 24-én estére mindenhol beborul az idő, az esti órákban a legészakibb tájakat és az Alpokalját kivéve többfelé gyenge eső várható. A fagy napközben mindenhol megszűnik, erős délnyugati széllel érkezik fölénk az enyhébb légtömeg, így reggelre el is olvad a hó. Estére valamelyest csillapodik a szél, de északon még lehetnek erős lökések. A 25-e még nagyobb területen lesz esős, de a délutáni órákban észak felől hideg levegő szivárog az északkeleti tájaink fölé, így itt az esős délelőttöt követően a nap második felében visszatér a fagy, és a lehűlés mértékétől függően hószállingózás, havas eső valószínű.

Mindenesetre a Magyar Közút havazásra készül, közleményük alapján a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, és arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett térségekben még utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és útviszonyokról.

Ezek alapján arra kérjük kedves olvasóinkat, hogy ha havat, havazást látnak bárhol az országban, akkor küldjenek róla fotót az ugyelet@telex.hu címre!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!