Győrfi Pál szerint a protokoll szerint jártak el a mentők Árpa Attila édesanyjának kórházba szállításakor

2021. december 23. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Árpa Attila a hét elején dühös posztot tett ki a Facebookra, amelyben katasztrófának nevezte a magyar egészségügy működését. Erre reagálva az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a mentésirányító a protokollnak megfelelően járt el a színész-rendező édesanyjának esetében is.

„A jelzett esetben a hívást fogadó mentésirányító a rendelkezésére álló információk alapján nem állapított meg közvetlen életveszélyt, az esetet a vonatkozó protokollnak megfelelően P2-es prioritású feladatként kezelte. A könnyebb fejsérülést szenvedett sérültet stabil állapotban a területileg illetékes, ügyeletes kórházba szállítottuk” – mondta Győrfi Pál a Blikknek.

Árpa Attila színész-rendező egy keddi Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy édesanyja orvosi segítségre szorult, de 65 percet kellett várniuk a mentőre. Árpa nemcsak az eltelt időt nehezményezte, hanem azt is, hogy édesanyját nem a baleset helyszínétől pár percre lévő Szent János Kórházba vitték, mert ott keddenként nem üzemel a sürgősségi.

Árpa Attila hozzátette azt is, hogy „az ember azért hívja mentőket, mert segítségre van szüksége. Az anyám fejéből ömlött a vér, én nyomtam a sebet, a szomszéd hívta a 112-t. Ha az a kolléga ilyen tehetséges, hogy a távolból, telefonon keresztül meg tudja állapítani, hogy nincs agyvérzés vagy más komoly sérülés, mindezt CT nélkül, akkor őt máshol kellene használni, nem diszpécserként” – reagált Árpa Győrfi Pál szavaira.

A színész-rendező szerint nem magyarázkodni kell, hanem sokkal több mentőst, orvost, nővért kell megfizetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!