Káel Csaba: Vannak sztárok, akik az LMBTQ-téma miatt nem forgatnak Magyarországon

2021. december 22. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, a Nemzeti Filmintézet vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszél csupa olyan dologról, ami az itthoni filmgyártáshoz köthető.

Az interjúban például olyan mondatok hangoznak el, mint hogy

„csodás, hogy épp Magyarországon mentik meg a kihalástól ezt az egyedülálló, Mongóliában őshonos vadlófajt, és ezt egy családi mozi formájában mutatjuk meg”,

utalva a Vadlovak – Hortobágyi mese című filmre. Kiderül az is, hogy találkozott a Magyarországon forgató Mel Gibsonnal, aki meglepően sokat tudott Liszt Ferencről, vagy az, hogy a világsztárok a „magyar filmes ágazat elképesztően jó színvonalának köszönhetően” jönnek hozzánk forgatni.

A beszélgetés annál a kérdésnél vesz váratlan fordulatot, mikor elhangzik a kérdés: szóba kerülnek-e politikai ellentétek, amikor olyan nagy cégekkel tárgyalnak, mint a Netflix?

Erre a kormánybiztos úgy válaszol:

„Amikor először tárgyaltunk a Netflixszel, azt mondták, hogy vannak sztárok, akik szívesen jönnek hozzánk, de vannak olyanok is, akik az LMBTQ-téma miatt nem akarnak Magyarországon forgatni. Többször szóba került a gyermekvédelmi törvény, és mindig elmagyarázzuk, hogy ez a gyermekek biztonságáról szól, semmilyen formában nem irányul a szexuális orientációra.”

Káel szerint nem probléma, ha egy sztárt nem tudnak meggyőzni arról, hogy a fent említett okok ellenére ide jöjjön forgatni, mert „majd jön helyette másik”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!